Lisa skapar en crowdsourcad audioguide

Jag har en bakgrund inom journalistik, PR och kommunikation och det är troligtvis den där journalistiska nyfikenheten och viljan av att få veta mer om sin omgivning som ligger bakom att jag grundade Storyspot. När vi är ute och reser, oavsett om det är till andra sidan världen, eller bara tar en promenad runt kvarteret, så börjar jag alltid fundera över min omgivning. Vad är storyn bakom det där övergivna hotellet? Varför heter gatan Lustigknoppsvägen? Vem har skapat den här konstiga rondellhunden? Så slog det mig: Tänk om alla människorna som känner till de här storysarna jag är nyfiken på, på ett enkelt sätt kunde dela med sig av dem till alla oss som vill veta. Vi måste bygga den lösningen!

Så med Storyspot vill vi skapa en crowdsourcad audioguide, där vem som helst kan registrera sig som användare och berätta sin omgivnings historia. Antingen genom att ladda upp en ljudinspelning på vår webb www.storyspot.se eller genom att spela in den direkt i appen Storyspot, som finns till både Android och iOS.

Vår största utmaning just nu är att skapa medvetenhet om att Storyspot finns och att lära ut hur det går att använda. När man som oss skapar en produkt som innebär ett helt nytt beteende så tar allt så oändligt mycket längre tid och kraft än man tror.

Lisa Evertsson Norrevik

Lisa Evertsson Norrevik

Founder & CEO at Storyspot
Med Storyspot vill vi skapa en crowdsourcad audioguide, där vem som helst kan registrera sig som användare och berätta sin omgivnings historia. Antingen genom att ladda upp en ljudinspelning på vår webb www.storyspot.se eller genom att spela in den direkt i appen Storyspot, som finns till både Android och iOS.
Lisa Evertsson Norrevik

Latest posts by Lisa Evertsson Norrevik (see all)

This article has 2 Comments

  1. Jag provade Storyspot för första gången förra helgen. Vi bor granne med ett hus som kallas House of Tibet. Många besökare i området undrar vad det är för ett hus. Jag gick helt enkelt in där och bad föreståndaren berätta om huset och verksamheten. Det var roligt att få en anledning till att ställa frågor och ”leka journalist”. Det var enkelt att spela in ljudklipp och att använda tjänsten. Tycket att det är en toppenidé!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *